Maailmancup sirkus pyörähti käyntiin Rukalla

Maailmancup sirkus pyörähti käyntiin rukalla ja kaikenlaiset viisastenkerhot ovat jo analyyseja antaneet hiihtäjien kunnoista, huoltoporukoiden onnistumisista sekä välineitten paremmuudesta.Tässä muutama oma viisastelu tarinoiden jatkeeksi.

Mielellään näkisin asioiden positiivisia puolia ja niitähän tuli heti ensi päivästä alkaen. Krista sprintti finaaliin ja nuoret tytöt kohtuullisen pienillä eroilla maailman kärkeen karsinnassa. Miehet isolla porukalla jatkoon, niinkuin aina, Risto-Matti venyi lähelle mitaleille ja Laurin voimakas vuorohiihto ja tasuri oli viedä finaaliin asti antaa lupauksia hyvästä kaudesta.Toisenpäivän positiiviset Iivo ja Matti. Ivvo taisteli voitosta ja Matti ilmeisesti teki lakelmoidun kovan nousevatehoisen harjoituksen himmaillen alun kierroksen jotta pääsee Sundbyn kyydissä aukomaan putkia sunnuntaita varten.

Naisten hiihto herätti keskustelua lähinnä huollon suhteen. Keli oli haastava, vaihtelevat olosuhteet radan kriittisissä paikoissa jyrkkien nousujen laella aiheutti jäätymisiä ja ongelmia. Kyseisessä olosuhteessa todella pienent asiat ratkaisevat ja varmanpäälle pelaamalla kilpaillaan yleensä "ihan hyvistä sijoituksista", Suomailaiset lähtivät kilpailemaan kärkisijoita ja jättivät kompromissikapulat rekkaan ja hakivat onnistumista voidelluilla suksilla. Vähän Fituiks meni mutta olis voinut käydä toisinkin. Vertailun vuoksi naisten sprintti karsinta kelinä huomattavasti helpompi, vaikkei sekään ihan simppeli, Suomella super sukset ja Norski floppas täysin. Juuri samaa olosuhdetta ja kisatilannetta vaan ei tule, tilanne ei ole koskaan täysin vakio joten näin vain voi käydä. PS Kaikilla "voiteluexperteillä" joilla ei ollut hiihtäjää ladulla oli kyllä toimiva tälli kyseiselle kelille.

Sunnuntai ja Iivo ja Matti taas onnistujia ja Laura naisten puolella. Suurempia tunteita esson baarin aamupalavereissa aiheutti naisten yhteistyön puute...

Äkkinäisesti siellä oli jokaiselle varmasti sopivan vauhtinen juna  jossa sai käydä veturipillistä vetämässä jos paukkuja olis piisannut, Laura teki tasaisen suorituksen jolla pokkas takaisin suomen tämänkauden vapaan ykköshiihtäjän liivin.

Välinepuolelta Rukan kuningas Kläbon Pinkit Lekin sauvat osuivat silmiin. Pinkki on värinä selvästi punaista kevyemmän näköinen ja sillä selkeästi psyykkinen vaikutus ;D

 Uusi turnamic side osoitti heti haavoittuvuutensa kun kolaritilanteessa sivuttais suuntaisen osuman saanut side irtosi jalasta.

Muuten perus kauraa. Liukkaita suksia, komeita verkkareita ja treenanneen näköisiä urheilijoita. Lillehammer tulossa ja Koreaa kohti. Samat naamat kisaavat paikoista ja saavat näyttömahiksia, näinhän se menee.  Hyvä hiihtotalvi tulee!

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.